ady's FotoPage

By: ady skywalker
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Sunday, 24-Jul-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
redang series (second time) part III

time 17.09
time 17.10
SUBHANALLAH itu laa perkataan pertama yang keluar dari mulut aku bile sampai jer kat sini...

ni laa pemandangan dari atas bukit kat pulau redang dari REDANG CAMPSITE..port kiteorang stay tu..

fuh..nak naik bukit ni agak payah la jugak maklumlaa lepas hujan,dan perjalanan mendaki mengambil masa lebih kurang15>20 minit..hehe

aku tgk bebudak tu sumer dah termengah2 kepenatan,aku biasa jer maklum laa Hero hehe
bukit ni memang curam ..
kiteorang di temani oleh 2 orang staff REDANG CAMPSITE..yang memang arif dengan port ni..
menurut kata Yie salah sorang dari staff,ade port yang lebih tinggi dan lebih menarik but keadaan tak mengizin kan kiteorang mendaki ..so terpaksa dibatalkan..tapi takper nanti aku nak gi lagi maybe hujung Ogos ni..saper2 nak ikut bleh laa ..REDANG TUNGGU...............

p/s redang oh redang........


www.redangcamp.com
pakej menarik menanti anda..untuk pakej percutian email kan pertanyaan anda ke whayme69@yahoo.com



Saturday, 23-Jul-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
redang series (second time) partII

 
cuaca hujan yang tidak berhenti agak susah aku nak snap pic pada ari pertama ni..

pic ni macam ade bende hitam kat tepi tu aku pon takperasan ade bende kat lens tu...
............


so tunggu episod lain nanti


www.redangcamp.com
pakej menarik menanti anda..untuk pakej percutian email kan pertanyaan anda ke whayme69@yahoo.com


Friday, 22-Jul-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
jumaat series

 
sempena hari jumaat yang mulia ni mari lah kita berfikir sejenak tentang apa yang kita lakukan
sebagai umat ISLAM ...di akhir zaman ini..

Pada akhir zaman akan muncul pembohong- pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh bapa-bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu-Sahih Muslim-

Daripada Abi Nijih 'Irbadh bin Sariyah r.a. berkata, "Telah menasihati kami oleh Rasulullah saw. akan satu nasihat yang menggetarkan hati kami dan menitiskan air mata kami ketika mendengarnya, lalu kami berkata, Ya Rasulullah! Seolah-olah ini adalah nasihat yang terakhir sekali maka berilah pesanan kepada kami." Lalu baginda pun bersabda, "Aku berwasiat kepada kamu supaya sentiasa bertakwa kepada Allah dan mendengar serta taat (kepada pemimpin) sekalipun yang memimpin kamu itu hanya seorang hamba. Sesungguhnya sesiapa yang panjang umurnya daripada kamu pasti ia akan melihat perselisihan yang banyak. Maka hendaklah kamu berpegang teguh dengan sunnahku dan sunnah para khulafa Al Rasyidin Al Mahdiyin (Khalifah-khalifah yang mengetahui kebenaran dan mendapat pimpinan ke jalan yang benar) dan gigitlah sunah-sunah itu dengan gigi geraham dan jauhilah perkara-perkara yang baru (bid'ah) yang diada-adakan, kerana sesungguhnya tiap-tiap bid'ah itu adalah sesat." Riwayat: Abu Daud dan Tirmizi



www.redangcamp.com
pakej menarik menanti anda..untuk pakej percutian email kan pertanyaan anda ke whayme69@yahoo.com


Thursday, 21-Jul-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
redang series (second time)

 
 
 
pagi ..ketibaan kami disambut oleh hujan RAHMAT yang mencurah2...

sejuk tak hingat nyer hehe..

bersama kami kat atas bot tu ade 3 brader dari RTM..nak buat servey kat port yang aku nak gi ni
sebab nak buat rancangan cuti2 malaysia ...

hehe biasa laa port aku ni memang cantik dan sesuai heheh


www.redangcamp.com
pakej menarik menanti anda..untuk pakej percutian email kan pertanyaan anda ke whayme69@yahoo.com



Tuesday, 19-Jul-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
edisi Im back.

 
secawan teh kat kuala terengganu di pagi hari di kala hujan lebat....

teh pertama aku kat K.T sampai lebih kurang 6am dalam hujan lebat....


so tunggu laa nanti edisi redang aku .......


p/s ari ni penat sangat pasal baru sampai


www.redangcamp.com
pakej menarik menanti anda..untuk pakej percutian email kan pertanyaan anda ke whayme69@yahoo.com


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net